Последна самба на “Сейнт Джеймсис Парк”…

Точно преди 4 месеца, Нюкасъл привлякоха Кенеди от Челси под наем и ефекта беше меко казано “УОУ”. Младежкият национал, който е несъмнено талант показа нещо на феновете на джордитата, което виждаха в лицето на Бен Арфа може би – комбинация от скорост, техника, трикове, забавление и наслада от играта. Разликата между двамата обаче беше, че Кениди е много по-продуктивен от французина, но тук вече има доста спорове, защото Бен Арфа беше “под крилото” на Алън Пардю.. (все пак славата на Арфа се носи от ранните му години в Лион и Марсилия).

Кенеди обеща шоу, раздаване на 100% и не излъга никога – винаги, когато топката беше в краката му всеки очаваше поредният миг магия. Той се наслаждаваше,а и съотборниците му не го подведоха – Бенитез също.
Не е ясно на този етап къде ще продължи  “да танцува” 21-годишният талант – дали ще е на североизток, дали в Лондон или някъде другъде – едно е сигурно обаче, а именно това, че на “Сейнт Джеймсис Парк” видяха последната самба за този сезон, тъй като в последното домакинство Нюкасъл приемат Челси.

В едно обширно интервю преди мача с УБА, бразилската джинга от Санта Клара спомена колко много се е привързал към феновете, към града, към съотборниците. Говори за това как усеща тази страст и любов от джордитата, която е всеизвестна в цяла Англия, а защо не и в цяла Европа.
“Когато дойдох тук и излязох на Сейнт Джеймсис Парк си казах: “Не мога да ги разочаровам, ще дам всичко то себе си”. Благодарен съм на Нюкасъл Юнайтед и на Рафаел Бенитез за възможността, която ми дадоха. За мен беше важно да играя редовно и да израствам постоянно. Ние сме млад състав, може би най-младият в лигата и се разбраме чудесно, помагаме си и се борим във всеки един мач.
Тук съм заедно със своята съпруга, дъщеря ми и кучето ми Херкусел (смее се). Обожавам града, наистина ми допада. Не знам какво ще стане оттук нататък, но вратата към това да се върна тук и през следващия сезон ще е отворена за мен. Благодаря на всички, аз съм един от вас, аз съм джорди!”

Всяко едно джорди и всеки един фен на Нюкасъл Юнайтед ще се надява и през следващия сезон да се наслаждава на бразилската самба по левият фланг, но на този етап каранавала в Тайнсайд приключи…


Obrigada, Robert Kenedy Nunes Nascimento !!

Leave a Reply