Newcastle United Fan Club Bulgaria - Official site of NUFC Bulgarian Fan Club

Една година Рафалюция!

Преди точно една година, Нюкасъл Юнайтед назначи за мениджър един от най-успешните хора в бранша – Рафаел Бенитес. Въпреки че испанецът не успя да спаси свраките от изпадане, той остана да управлява кормилото и 10 кръга преди края на сезона в Чемпиъншип, свраките се намират на 1-во място със 77 точки, водейки с 3 пред преследвача Брайтън и 9 пред другия тим борещ се директна промоция във Висшата лига Хъдърсфийд Таун.

За тези 365 дни, Бенитес успя да внуши на своите играчи как да бъдат победители, единни и най-вече дисциплинирани. Нещото, което липсваше при последните трима ръководили клуба – Пардю, Карвър и МакЛарън.

За една година, испанецът е бил начело в 53 двубоя, от които е спечелил 31, загубил е 12, а 10 са завършили наравно. Тази статистика сочи, че Рафа печели всеки два от три мача със свраките! Също така свраките са отбелязали 100 гола и са допуснали 47 в своята врата.

Може би най-важният фактор за Рафаел Бенитес е, че въпреки многобройните покупки през лятото, той успя да вкара много сериозна сума в хазната на клуба и така да си подсигури много добър бюджет за предстоящото лято, в което Нюкасъл ще има нужда от реинвестиране в клуба, когато се завърне обратно в най-висшия еталон на английския футбол.

Благодартим ти, Рафа! #Rafalution

Leave a Reply