Легенди уважиха Павел Сърничек в благотворителен мач

JS94638333

Джо Алон уважи около хилядата привърженици които дойдоха на мача в памет на Павел Сърничек между единадесеторка от легенди и бивши играчи на Нюкасъл Юнайтед и ФК Дънстън.

Бившият нападател на свраките и Челси изведе отбора на Нюкасъл до победа с 13-6 в мач пълен с емоции и голове на Пол Робинсън (4), Пол Брайсън (2), Стивън Харпър и Кийт Гилеспи (3).

Изпълненията на Гилеспи и Ноби Солано върнаха феновете години назад с отлични изяви по крилата, а Харпър бе един чудесен център-нападател.

JS94638515

Въпреки това, може би най-добрият момент от следобеда беше минутата аплодисменти за Сърничек, докато бившите му съотборници Харпър и Стив Хауи държаха екипа на легендарния вратар.

След края на срещата Алон каза: “Беше удоволствие за мен. На първо място, бих искал да благодаря на играчите и от двете страни.

“Получи се страхотно събиране в памет на Павел – минутата с аплодисменти ми подейства много емоционално и настръхнах целия.

Мача за купа Павел Сърничек се проведе на футболното игрище на ФК Дънстън.

“Хората в Дънстън се погрижиха за всеки, както винаги, а най-големата благодарност е за публиката за подкрепата на събитието.

“Бяха абсолютно фантастични и събраха много пари за Хоспис Св Осуалд. Неописуемо е чуството да видиш някои от героите на Нюкасъл отново на терена.

JS94638520

 

“Хора като Ноби Солано, Кийт Гилеспи, Стив Харпър и Стив Хауи и много други, които са играли през годините.

“Кийт е моя играч на мача, мисля че успя да върне времето назад с някои от вълшебствата си по крилото.”

Едно чудесно събитие в памет на един чудесен играч и човек!

Нюкасъл състав: Дъглас, Мейсън, Елиът, Хауи, Бернар, Гилеси, Патисън, Солано, Харпър, Робинсън, Брайсън.

Рез: Райт, Маклен, Уотсън, Коул

Leave a Reply