Newcastle United Fan Club Bulgaria - Official site of NUFC Bulgarian Fan Club

Нюкасъл освободи Биърдсли

Една от легендите на английския футбол от 80-те години Питър Биърдсли подаде оставка като треньор на отбора до 23 години на Нюкасъл заради обвинения в тормоз и расизъм. Биърдо, както му казват феновете, е разследван от ръководството на клуба след въпросните твърдения.

В понеделник той е бил привикан в клубния офис, а до края на седмицата трябва да бъдат предоставени и доказателствата. Бившето крило е треньор на тима до 23 години вече 9 сезона.

Според Mirror той направил забележка на двама тъмнокожи от школата, че се бавни при катеренето на шведска стена: “Какво ви отнема толкова време? Хора като вас би трябвало да сте добри в това”.

“След като разговаряхме с Питър Биърдсли, ние взехме решение, че в момента най-доброто за всички е той да напусне, поне временно. През това време ние ще се запознаем с всички обвинения, ще изчакаме доказателствата, за да видим какво има срещу него”, се казва в анонса на Джордитата.

Според “Би Би Си” един от обвиняващите е 22-годишният продукт на школата на клуба Ясин бен Ел Маани. Родителите на момчето са мароканци, а той самият е в клуба от 2016-а година. Съотборниците му подкрепят неговите твърдения, че е бил тормозен и унижаван.

Биърдсли, който е играл за ЛивърпулЕвертън и Някасъл с доста сериозен успех, беше изправен пред подобно обвинение и през 2003-а година. Двама млади футболисти от школата на Нюкасъл го бяха обвинили в тормоз и психонатиск, но в крайна сметка не се стигна до наказание за легендата.

Източник: Спортал.бг

Leave a Reply