Официално: Нюкасъл Юнайтед е обявен за продажба!

Здравейте приятели,

Вчера излезе официално изявление от фирмата собственик на отбора ни St. James Holdings Limited, в което собствениците обявяват намерението си да продадат клуба преди Коледните празници. Точното изявление е :
Като един от най-старите футболни клубове във Висшата лига, ние изявяваме желанието си за доброто на клуба да се намерят добри и правилни инвеститори, които да го отведат на следващо ниво. Което няма да е много трудно след като отбора беше във второто ниво на Английския футбол. Ето и някои от потенциалните купувачи, които докарват слуховете:

Аманда Ставлей
Една от най-големите бизнес дами в Обединеното кралство, представлява Арабски консорциум с над 20 млрд. евро капитал. Тя бе забелязана и на мача Нюкасъл-Ливърпул от наблюдателни фенове и от нашия фен клуб :). Но други слухове говорят че е имала интерес и към Ливърпул. В медийното пространството се тиражира че е готова да даде не повече от 200 млн. паунда за Нюкасъл.

Робърт Крафт
Американски Милиардер, който е имал интерес и към Ливърпул в миналото. Той е собственик на отборите в МЛС Нова Английска Революция и в НФЛ Нови Английски Патриоти. Наскоро в интервю той обяви намеренията си да закупи отбор от Висшата лига.

Консорциум от Катар-Саудитска Арабия
Имало е голям интерес от региона преди въникналото политическо напрежение там. Бившият председател на нашите приятели от Тръста на феновете заяви преди време, че е имало 100% интерес от Катар

Китайски Консорциум
Слуховете за Китайски инвеститори не са от скоро и те станаха още по-горещи след като букмейкърската компания “88” ни стана спонсор. Слуховете се въртят около това че Китайците избират между нас, Астън Вила, Увърхямптън, Саутхямптън и Уест Бромич. На дали ще е труден избора 🙂

Чиен Лий
Лий е основател и президент на Ню Сити Капитал, която е проявила интерес и към Брентфорд, Хъл Сити и Мидълзбро. Заедно с партньори той придобива Ница във Франция и Нюкасъл Джетс в Австралия. Откровено говори и за инвестиции във Висшата лига.

С интерес очакваме да видим какво ще ни донесе Дядо Мраз за празниците 🙂

Leave a Reply