Пет неща, които ще направят лятото на джордитата перфектно

Сезонът във Висшата Лига приключи, а този уикенд е кулминацията – финалът за ФА къп. Разбира се, следващият месец фокуса на футболният фен ще бъде прикован към Русия, но за джордитата в североизточна Англия има по-важни неща, от това да гледат представителния отбор на островната държава. Ето пет неща, които феновете на Нюкасъл Юнайтед биха искали да се случат, за да имат едно добро/перфектно футболно лято:

1. Контракт за Рафаел Бенитез

Може би това е ключът към всичко.
С това започва и свършва всичко, Туун Арми възприемат испанеца едва ли не като Бог в Тайнсайд и може би има защо – той успя отново да обедини играчи и фенове, да накара 11 играча да играят като отбор и да всеки един да пази гърба на другия и да се борят за всеки сантиметър на терена.
Желанието на Бенитез е да остане, не веднъж го е казвал, но има неща, които не зависят само от него. Той иска както финансова подкрепа, така и да има повече власт и над останалите гарнитури на отбора.
Имало е среща между него и Майк Ашли, но подробности няма. Не се знае все още и дали лондонският милиардер ще е собственик на клуба, тъй като все още клуба е на пазара и се продава (дори цената вече да не е 300 млн паунда)

2. Майк Ашли да си спази обещанието

Нюкасъл Юнайтед приключиха годината с печалба от близо 125 млн паунда, като това включва високото крайно класиране и ТВ права през изминалия сезон.
Веднага след мача с Челси, Майк Ашли застана пред камерата и обеща да даде на Бенитез всяко пени, което влезе в касата на клуба.
Но за съжаление никой вече не вярва на тези обещания, тъй като се казваха в последните три трансферни прозореца. Ашли обещаваше, а Бенитез се надяваше с всеки следващ път, роденият в Лондон бизнесмен да спази обещанието си. Ашли е наясно, че феновете обожават Рафаел, наясно е също, че той “лицето” за пред купувачите, Бенитез е марка, скъпа при това. Ако си позволи отново да излъже, Бенитез няма да се колебае и ще си тръгне, защото всяко едно нещо си има граници, а търпението му май се изчерпва. Ашли ще изгуби освен Бенитез, също така и една от основните причини да се продава отбора, а също така феновете ще се обрърнат още повече срещу него и Сейнт Джеймсис Парк ще се превърне в гробница – гробница за празни обещания и мечти за славните времена..

3. Дубравка и Кенеди да бъдат част от отбора през новия сезон

След като бяха привлечени под наем през зимата, Мартин Дубравка и Кенеди сякаш преобърнаха сезона за джордитата. Дубравка направи невероятен домакински дебют срещу Манчестър Юнайтед, а Кенеди правеше каквото си поиска на левият фланг на атаката. Дубравка внесе спокойствие в защитния вал, заедно с лидера Джамаал Ласелс, докато Кенеди създаваше положение след положение и “рисуваше” по зеленото платно. Цената на Дубравка, няма да е проблем, но за бразилеца има малко усложнения – първо не се знае кой ще е новият мениджър на Челси и дали няма да иска да задържи Кенеди, второ – интереса на другите клубове към него е голям и на трето място – цената от 20 млн паунда ще счупи трансферният рекорд на Нюкасъл Юнайтед.

4. Ново нападение

В атакуващ план, ако свраките бяха по-клинични това 10то място щеше да е минимумът, но те изпускаха положения с лекота, сякаш ги създаваха без проблем. Митрович почти сигурно ще напусне клуба, а и го очаква СП в Русия следващият месец. Слимани беше върнат в Лестър, след като не се отчете кой знае с какво, а и получи три мача наказание, заради глупаво нарушение.
Хоселу не получаваше много шансове през втората половина на сезона, но си личи, че има желание и се старае. Може би трябва да му се даде шанс през новият сезон.
Дуайт Гейл на моменти се вижда, че има качества, но не е като за ниво Висша лига и затова, клубове от Чемпиъншип ще се опитат да го вземат да им помогне с връщането на елитният статут. Говори се, че шампионът и завърналият се в лигата Уулвърхемптън проявяват сериозен интерес към бившият играч на Кристъл Палас.
Айозе Перез е единственият лъч светлина в тунела, като той дори не е чист нападател, но и на него не може да се разчита винаги, а на моменти е егоист и пропилява златни възможности заради тази си черта от харектера.
Джордитата ще са заети лятото, слуховете отново тръгнаха, а нападателите са основната цел пред клуба.

5. Задържането на капитана
Джамаал Ласелс израсна много в последните две години. Когато отбора изпадна от ВЛ и отбора търпеше поражение след поражение, само той имаше смелостта да застава пред феновете, камерите и пред всички, които критикуваха отбора. Макар и малък, той показва лидерски качества, които доста по-опитни състезатели нямат. Бенитез му гласува доверие и го направи най-младият капитан избиран във ВЛ и Ласелс не го подведе – когато беше на терена, всички бяха спокойни, когато го нямаше – всички страдаха и цареше хаус.
Офертите към него не спират, като цената започва от 20 млн пауда, но ръководството трябва да направи всичко възможно да задържи сърцето и душата на този отбор.

Leave a Reply