Питър Биърдсли в България!!!

Българският фен клуб на Нюкасъл има удоволствието да ви съобщи, че легендата на английския футбол и считан за един от най-добрите играчи в историята на „свраките“ Питър Биърдсли, прие поканата да гостува на феновете в България. Срещата ще се състои в София на 20 октомври, 22 години от деня, в който Биърдсли изведе Нюкасъл като капитан за 5:0 срещу Манчестър Юн, тогава големия (и заслужено спечелил) съперник за титлата в Англия. На срещата членовете на фен-клуба на Нюкасъл ще имат възможност да задават своите въпроси към бившия футболист, както и да се снимат с него. Всеки който го направи до края на месец юни ще има това удоволствие. На посочения линк можете да се регистрирате във фен клуба!!!

Само членове на фен клуба и спонсора на събитието ще имат удоволствието да присъстват, няма да се допускат хора без членски карти за 2018-2019!

 

http://nufc.bg/%D1%84%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1%D0%B0/

Освен легенда на Нюкасъл, Биърдсли е и единственият играч играл и за двата ливърпулски гранда (Ливърпул и Евертън), и за двата манчестърски клуба (1 мач за Манчестър Юнайтед и за Манчестър Сити в края на кариерата си). С Ливърпул Биърдсли печели 2 титли и 1 купа на Англия, като е и 3 пъти в отбора на сезона в топ дивизията на Англия. С 59 мача за националния отбор и 9 гола, Биърдсли е основна фигура и при ¼ финала на световното Мексико’86, и при ½ финала за Англия в Италия’90, което си остава второто най-добро участие на световно първенство за родината на футбола. Гари Линекер определя своя съотборник в националния отбор като най-добрия партньор, с когото е играл. Самият Биърдсли е представител на последните изявени английски техничари, на романтичното поколение на „бразилците“ Крис Уодъл, Джон Барнс и Пол Гаскойн – Газа.

 

 

 

One thought to “Питър Биърдсли в България!!!”

Leave a Reply