Преди мача Нюкасъл – Евертън

Нюкасъл и Евертън се изправят един срещу друг в мач от 30-тият кръг на висшата лига. Срещата е в събота, 9 март от 17.00. Това е един от интересните двубои в този кръг. Със сигурност това, което ни очаква на ST James park, ще бъде интригуващо. Свраките и карамелите преследват своите цели в класирането. Към момента Нюкасъл заема 14 място с 31 точки. Отборът е на 6 точки от зоната на изпадащите и поне към момента Нюкасъл се чувства спокоен за своето оцеляване. Евертън пък има 6 точки повече от джордитата. Футболистите на Марко Силва са с 37 точки и заемат десетата позиция. Факт е обаче, че сините от града на Бийтълс са доста неубедителни и непостоянни. Евертън редува позитивни резултати с неубедителни игри. През декември на Гудисън Парк двата тима завършиха 1-1 и поделиха точките.
Новини преди срещата. Нюкасъл не може да победи Евертън вече близо 5 години. Последната победа на свраките датира от декември 2014, когато Нюкасъл печели с 3-2. И двата отбора нямат сериозни проблеми с контузени играчи. За съжаление на феновете на Нюкасъл през седмицата стана ясно, че Шон Лонгстаф ще пропусне остатъка от сезона. Англичанинът има контузия в коляното, която по всяка вероятност ще го остави в лазарета до края на настоящата кампания. При Евертън също имаме само един отсъстващ. Лейтън Бейнс е аут, но Фил Ягиелка се очаква да бъде на разположение на Марко Силва. Главен съдия на мача е Лий Мейсън.
Очаква ни интригуващ и интересен мач. Двубой, от който аз очаквам интересен футбол и един добър мач за английските стандарти. При победа Нюкасъл ще направи още една сериозна крачка към оцеляването. Ако карамелите спечелят обаче те ще запазят своите шансове живи за седмата позиция.


Интересен мач, с много неизвестни.

HWTL

Дидо Калинков

Leave a Reply