Преди мача с Дидо Калинков – Нюкасъл – Брайтън.

 

Нюкасъл посреща Брайтън в мач от деветия кръг на английската висша лига. Мачът е днес, 20 октомври от 17.00. Мачът не е телевизионен, но може да бъде проследен онлайн и напълно безплатно в официалния сайт на Нюкасъл.
Няколко думи преди този мач.
Нюкасъл заема 19 място с 2 равенства и 6 загуби. Утре свраките ще търсят своята първа победа за сезона. От своя страна Брайтън е с актив от 8 точки, 6 повече от Нюкасъл и заема 13 позиция в класирането.
Контузени за Нюкасъл са Флоран Лежун, и Саломон Рондон. Те със сигурност пропускат мача. Кенеди и Йошинори Муто тренират на пълни обороти, Пол Дъмет също е на линия, въпреки че получи контузия, докато се подготвяше с националния отбор на Уелс. Киърън Кларк до последно ще бъде под въпрос. Като цяло Нюкасъл няма сериозни проблеми с контузени играчи. Разбира се неприятно е, че Рондон няма да играе, но всички останали се очаква да бъдат на линия за Рафаел Бенитес.
Ето какво заяви треньорът на днешния си брифинг пред медиите. “Много е важно да постигнем първа победа за сезона. Направим ли го това ще ни даде допълнителна увереност. И за нас нещата ще станат по-лесни. Също така играем в къщи пред нашите фенове. Феновете ни трябва да докажат, че Бруно греши.” Капитанът на Брайтън по-рано заяви, че макар и Нюкасъл да са домакини феновете не играят на терена. И Рафа побърза да отговори на нападките. Той продължи. -“Нашите фенове са умни. Те знаят, че отборът дава всичко от себе си. Знаят, че момчетата работят усърдно Нашата най-голяма сила са феновете. Дори когато грешим дори когато губим те отново са зад нас.” Бенитес заяви още, че е направен много добър анализ на мача срещу Манчестър Юнайтед. Треньорът отново наблегна на това колко добре е играл Нюкасъл срещу червените дяволи. Бенитес отново изтъкна позитивното, което е видял и завърши, че ако Нюкасъл играе по същия начин в една голяма част от мачовете нещата ще се наредят.
Рутинна прес-конференция. Без нищо специално. Разбира се трябва да отбележим, че Бенитес много добре отвръща на нападките на капитана на Брайтън, който опита да се заяде с феновете на Нюкасъл. Любовта между феновете и Бенитес е отдавна известна на всички. Доста неща казахме вече през тези 2 седмици, в които Нюкасъл не игра. Надявам се, и вярвам, че утре ще бъде постигната първата победа за сезона.
Дидо Калинков
HWTL

Leave a Reply