Newcastle United Fan Club Bulgaria - Official site of NUFC Bulgarian Fan Club

Преди Нюкасъл Юнайтед – Лутън, ФА Къп

Джордитата започват своя поход към купата на Футболната Асоциация, която не са печелили от 1955 година, като първото препятствие е отборът от Лига 2 – Лутън Таун.
Нюкасъл не един път си е тръгвал с наведена глава в ранната фаза на турнира и не един път го е правил срещу доста по-скромни отбори от тях. Най-пресният пример е миналагодишното отпадане от отбора от Лига 1 Оксфорд.

Босът на гостите пък се надява неговия отбор да прояви отново героизъм, както през 2013, когато изхвърли от турнира Норич Сити, които бяха тогава част от ВЛ.

НОВИНИ ПРЕДИ ДВУБОЯ

Шансел Мбамба, Лежун и Гамез пропускат мача със сигурност. Роб Елиът продължава да лекува контузия, като това ще даде може би шанс на младия страж Фреди Уудмън. Сръбският таран Александър Митрович продължава да лекува травма в гърба според медиите, но според феновете това е “треньорска” контузия и че Митрович няма да е част от сметките на Бенитез повече.

СТАТИСТИКА ПРЕДИ ДВУБОЯ

Шапкарите са победили два пъти Свраките – единия път е през сезон 1972/73, а втория път е през 1993/94, като и в двата случая Лутън са в по-долна дивизия.

Бенитез за последно се е изправял срещу отбор по-ниско от Лига 2, когато през януари 2008 с Ливърпул среща полупрофесионалния Havant & Waterlooville  и го разгромява с 5:2 на “Анфийлд”.

Нюкасъл са загубили 5 от последните 6 мача срещу отбори, по-ниско от тях в английския футбол за ФА Къп.

Leave a Reply