Прителски турнир в Ниш

През изминалия уикенд, отборът на Фенклуб Нюкасъл България взе участие в приятелски турнир в град Ниш (Сърбия), организиран по повод откриването на Фен Клуб Нотингам Форест. В турнира участваха също и приятелите ни от Фенклуб Борусия Дортмунд България, както и Фенклуб Цървена Звезда Ниш.
Група от 12 члена на фенклуба  тръгнаха към Сърбия, за да прекарат един уикенд изпълнен с хубави моменти в приятелска атмосфера, за която се бяха погрижили домакините от Фенклуб Нотингам Форест.

Турнирът се проведе във формат 4+1, което хвана малко неподготвени българските отбори, тъй като фенлигите в които участваме в България се провеждат във формат 5+1. Независимо от това тръгнахме с резултат 6-0 над домакините от Нотингам Форест.  Във втория мач след тежка битка на терена загубихме с 1-3 от Цървена Звезда. И за финал достигнахме до минимална победа с 1-0 над сънародниците ни от Борусия Д .  В крайна сметка със събрани 6 точки стигнахме до 2рото място в крайното подреждане.


След турнира домакинът и председател на ФенКлуб Нотингам Форест Ниш  – Милан Миленович, организира вечеря за гостите си от България в колоритно местно заведение, а оттам забавленията продължиха в бар в старинния център на града.

И четирите участника в прителския турнир в Ниш се обединиха около идеята за 2ро издание на турнира, този път на родна земя, като преговорите за точна дата и локация вече започнаха.

 

Leave a Reply