Първи думи на Флоран Лежун пред клубната телевизия

Френският централен защитник осъществи своя трансфер от Ейбар във вторник, като стана второто попълнение на Свраките това лято, след пристигането на Кристиян Ацу през май.

Лежун сключи петгодишен договор на “Сейнт Джеймсис Парк”, като обвърза бъдещето си с Юнайтед до лятото на 2022 г.

В първото си интервю като играч на Нюкасъл, Лежун обясни, че перспективата за работа с треньор от калибъра на Бенитес му е помогнала да вземе решение да се присъедини към клуба.

“Много се радвам, че съм тук. Това е огромен клуб и съм много щастлив, че подписах с Нюкасъл “, каза 26-годишният играч пред NUFC.TV.

“Честно казано, когато мениджър като Рафаел Бенитес те иска и настоява да се присъединиш към неговия отбор, можеш само да се гордееш и да се присъединиш към него.

“Ключов фактор е, че той е един от най-добрите мениджъри в света. Когато един от най-добрите мениджъри в света ви позвъни и ви каже, че иска да сте част от отбора му, знаете, че той ще ви накара да дадете най-доброто от себе си и отчасти благодарение на него съм тук.

“Той добре познава способностите ми и говори за това, което бих могъл да постигна тук в Англия. Той каза, че Висшата лига е най-добрата в света, че е много физически интензивна, и ако дойда да работя с него, бих могъл да постигна личните си цели.”

Лежун е играл футбол досега както в родната си Франция, така и в Испания, където успехът му в Ейбар последва великолепни сезони с Хирона и Виляреал.

Също така има сезон като играч на Манчестър Сити, въпреки, че през цялата 2015/16 година е под наем в Хирона.

И сега, след като вече е в редиците на Свраките, Лежун очаква с нетърпение да изпълни мечтата си да играе във Висшата лига, след като се разходи из стадиона, за който се надява да играе за първи път следващия месец в контролата с Верона.

“Нюкасъл е страхотен клуб и един от най-емблематичните в цяла Англия. Някои огромни играчи са били тук, не само френски, но и английски, като Алън Шиърър “, каза той.

“Стадионът ” Сейнт Джеймсис Парк”, е невероятен, с фантастична атмосфера. Така че, когато те потърси клуб като Нюкасъл, може да те ласкае.

“Това е моята мечта (да играе във Висшата лига). Има толкова много големи клубове като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул. В Нюкасъл всеки уикенд има голям мач, включващ най-добрите играчи и това винаги е било мечтата ми – да играя в тази лига. Сега имам шанса да се докажа тук.

“Радвам се, че подписах с Нюкасъл и се надявам, че феновете ще се гордеят. Ще дам всичко, от себе си на терена. “

Leave a Reply