След мача с Дидо Калинков – Нюкасъл-Брайтън 0:1

 

Здравейте приятели,

Нюкасъл загуби от Брайтън с 0-1 в мач от деветия кръг на английската висша лига. По този начин Нюкасъл вече заема последното 20 място в класирането с актив от 2 равенства и 7 загуби. Това е най-лошото начало за свраките от сезон 1898/1899.

Няколко думи за мача – за пореден път всички видяхме, че на Нюкасъл му липсва ефективност пред гола. Липсва изявен голмайстор. Няма кой да вкарва създадените положения. Ясно е, че и късметът не беше на наша страна. Може би по-големият проблем е, че времето си тече и сезонът си напредва, и  ако скоро не започнем да печелим, нещата ще станат още по-трудни за нас. За пореден път феновете на Нюкасъл показаха своята отдаденост, като дори срещу Брайтън на стадиона присъстваха 50 329 зрители. Всички виждаме, че нещата не вървят. И проблемите ни стават все по-сериозни. За пръв път от много време, на St James park, се чуха доста сериозни освирквания. Феновете сериозно изразиха недоволството си. Вече се забелязва едно леко отдръпване от Рафаел Бенитес. Това е съвсем логично и нормално, защото просто няма резултати. Няма фен на Нюкасъл който да иска отборът да изпадне. Никой не иска да гледа Нюкасъл отново в Чемпиъншип. Дори ще направя една прогноза и ще кажа, че ако Бенитес загуби още два или 3 мача, нищо чудно да бъде уволнен. Най-важното е Нюкасъл да се развива и никой не е по-важен от Нюкасъл – нито Рафаел Бенитес, нито Майк Ашли. Думите на Бенитес след мача:

“Понякога губиш мачове, защото не създаваш твърде много положения. Или просто другият отбор е по-силен. Ние доминирахме, контролирахме мача. И получихме гол от корнер, а това дори не беше корнер. След това те просто бавиха времето. Мисля, че в този мач направихме почти всичко възможно, за да спечелим. Почти, защото не бяхме достатъчно добри в завършващата фаза. Но с това, което разполагаме не може да искаме повече. Аз съм убеден, че ако продължаваме да работим ще започнем да вкарваме положенията си.”

След това Бенитес отново повтори, че сме контролирали мача, че сме заслужавали поне точка. Като накрая отново изтъкна, че е убеден в спасението на Нюкасъл. Точно в този момент думите му едва ли имат кой знае какво значение. Феновете искат резултати, искат игра. А няма нито едно от двете в момента. Нямаме футболисти, нямаме класа. Ако продължаваме така нищо добро не ни чака. Чака ни Чемпиъншип и цели 46 мача следващия сезон. Нищо против Хоселу, Йошинори Муто и това момче от Южна Корея, на което дори не мога да му произнеса името, но сто пъти повече бих предпочел за Нюкасъл да играят футболисти като Джовани Симеоне от Фиорентина. Защо не Федерико Киеза? Или пък защо не Луис Алберто, Чиро Имобиле? Дори и един Грегоар Дефрел. Или пък Доменико Берарди. Изброих толкова много нападатели, като просто исках да дам пример, че има футболисти. И тези нападатели, които аз написах всички те за мен са нападатели на прилично ниво. Дори в един отбор като Аякс в момента. Отбор с толкова млади футболисти. Играещ симпатичен и привлекателен футбол, там също има попълнения, които биха могли да бъдат много полезни за нашия отбор. Истината е, че някой трябва да даде пари, да купи играчи, да направи Нюкасъл по-силен. С тези футболисти, които имаме толкова! Без Гейл, без Митрович такива са фактите сега. Наш голмайстор в момента е Хоселу, нищо против него, но на този свят има хиляди пъти по-добри нападатели. И никой не е казал да взимаме Меси или Роналдо. Тези футболисти, които аз написах, мисля, че една голяма част от тях биха свършили една много добра работа. Да не говорим, че в момента нападателят на Фиорентина, Федерико Киеза е считан за една от най-големите надежди на италианския футбол. Но това са просто имена. Реалното е, че Нюкасъл са последни. И феновете страдат най-много. Никой не е по-важен от Нюкасъл. И можем само да си подкрепяме отбора. И да си пожелаем по-добри дни. Мисля, че друго не можем да направим.

Завинаги Нюкасъл, в нашите сърца.

Дидо Калинков

HWTL

Leave a Reply