След мача с Дидо Калинков Нюкасъл-Уотфорд 1:0

Нюкасъл победи Уотфорд с 1-0 в мач от 11 кръг на Английската Висша лига, с гол на Айозе Перез. Това бе първа победа за свраките през сезона. Двубоят бе игран пред 49 157 зрители.

Какво можем да кажем за мача? Нюкасъл изигра един много силен мач. Отборът бе стабилен в защита, а в атака нещата също се получиха добре. Всички се раздадоха максимално. Момчетата вложиха всичко от себе си и показаха, че когато всички сме обединени и отдадени докрай нещата могат да се получат. Всеки един, всеки един даде своята част за първата победа за сезона. А тази победа не само, че е първа за нас, но тя извади Нюкасъл от зоната на изпадащите. Отборът ни вече е 17 с актив от 6 точки. Още какво можем да добавим. Мога много да пиша за този мач, защото момчетата го заслужават. Заради раздаването и огромното желание, което показаха. Феновете, както винаги бяха фантастични. Атмосферата беше страхотна, истинско удоволствие е да играеш пред подобна публика. И няма значение, че Рафа Бенитес трябваше да извърши 3 принудителни смени. Хората, които влязоха се отблагодариха по най-добрия начин за гласуваното доверие.

Всички до един заслужават похвали. Не само голмайсторът Айозе Перес, а целия отбор, който изстрада тази победа, срещу отбор, който определено бе във форма, и дойде на нашия стадион с повишено самочувствие. Поздравления за момчетата. Поздравления за всички обичащи Нюкасъл. Аз съм сигурен, че тази победа ще даде още повече увереност на отбора.

Майк Ашли отново бе на трибуните, като дори след мача отиде лично да поздрави Рафа и момчетата за първата победа през сезона. Нека дадем дължимото и на Рафа. Ето какво каза той след мача.

  • Имахме нужда от тази победа. Тя бе много важна за нас. Това ще ни даде допълнителна увереност и самочувствие. Направихме 3 принудителни смени, но въпреки този проблем, момчетата се справиха прекрасно срещу много добър отбор. Това е една страхотна победа. Уотфорд дойде тук със самочувствие и във форма. Мачът беше прекрасен за нашите фенове. Много съм доволен от моите футболисти. Те показаха невероятна отдаденост и желание. Феновете и днес бяха фантастични. Зная, че понякога правим грешки. Първо аз, а после и моите играчи. Феновете ни заслужават тази победа, заслужават подобно представяне, защото са зад нас. Всички мои играчи бяха много концентрирани днес, дадоха всичко от себе си и това се отплати. Йошинори Муто, и Шелви имат мускулни проблеми, тепърва ще видим какво ще бъде тяхното състояние. Ласелс има малък проблем с рамото, но и за него ще знаем повече в следващите дни.

Рафа отново благодари на резервите, които влязоха, заместиха тримата принудително заменени, и заслужено ги похвали Бенитес завърши, че се надява в следващите мачове да види подобно представяне от играчите си. Това бе казано от Рафа пред медиите след двубоя.

А ако аз трябва да изкажа личното си мнение, аз съм много впечатлен от Фабиан Шер. Изключително стабилно представяне от негова страна. Беше много полезен и допринесе с много откакто се появи в игра заменяйки Ласелс.

 

 

 

 

 

 

Но всъщност днес не искам да отличавам никого. Всички заслужават поздравления, и похвали. Мисля, че всички ние феновете на Нюкасъл ще помним само хубавото от този двубой. А в този мач имаше много хубави неща. Сега ще посрещнем Борнемут със сигурност с повече самочувствие, с повече увереност, и в далеч по-добро настроение.

 

Дидо Калинков

HWTL