След мача с Дидо Калинков Саутхямптън – Нюкасъл 0:0

Саутхямптън и Нюкасъл завършиха 0-0 в мач от десетия кръг на английската висша лига.

Какво можем да кажем за мача? Не можем да си кривим душата и трябва да кажем, че станахме свидетели на един много слаб и скучен мач. И двата отбора не се отличиха с нищо специално. Това бе най-слабият и скучен мач, който съм слушал от години насам. Уви има и такива мачове. Случва се.

Какви са позитивите след този двубой? Разбира се първото позитивно нещо е, че Нюкасъл не загуби. Философски погледнато равен е по-добре от загуба. Със спечелената точка Нюкасъл се отлепи от дъното и вече заема 19 място. Другото позитивно нещо, което можем да отбележим е, че всички преки конкуренти на свраките загубиха своите мачове. Още какво позитивно можем да кажем? Винаги е хубаво, когато запазиш суха мрежа. В 3 от досегашните 10 мача Дубравка не допусна гол. Трите равенства, които Нюкасъл записа от началото на сезона са все 0-0. Радостно също така е, че Рондон се завърна в игра. Какво е негативното, което аз видях? За съжаление Нюкасъл отново не създаде нищо смислено в атака. За целия мач отборът нямаше нито един удар в очертанията на вратата. Бяхме що годе стабилни в защита, но спасяванията на Дубравка помогнаха резултата да остане равен. Да не забравяме, че домакините удариха и греда. Като цяло за мен са по-важни позитивните неща. И в следващите ни 2 поредни домакинства виждам шансове за 2 победи, които със сигурност са много нужни. Като позитивен факт отбелязвам и, че серията от поредни загуби бе спряна. Няма никакъв смисъл постоянно да критикуваме. Да повтаряме колко е слаб отборът. Това на никого не помага. Всички трябва да бъдем зад отбора и да бъдем united. В крайна сметка всички сме свързани от една любов и това е Нюкасъл.

Ще завърша статията с думите на Рафаел Бенитес след мача, той заяви: В трудна позиция сме. Това бе една малка стъпка напред. Отборът показа по-голяма увереност. Не мога да бъда недоволен. Феновете осъзнават колко ни е трудно и ни подкрепят. Добре е, че вече не сме последни и запазихме суха мрежа. Те ни натиснаха към края на мача, но ние се справихме добре и не допуснахме гол.

За Рондон Рафа каза: Радвам се, че той отново се завърна в игра. Това засилва нашата конкуренция в атака. Сега Рондон има нужда от това да подобри физическото си състояние и разбира се да играе повече. Позитивно е, че е обратно в състава.

За другия наш нападател, японецът Муто, Бенитес се изказа много ласкаво. Той работи много. Аз съм много доволен и щастлив от неговото представяне. Разбира се Муто има какво да учи още за английския футбол, но аз съм щастлив от неговото представяне.

Това беше главното от Рафа.

И така – чакаме следващия мач срещу Уотфорд. Нека гледаме по-позитивно и просто стоим зад отбора, зад треньора, зад Нюкасъл. Има надежда, аз вярвам. А и с едно изпадане светът не свършва. Разбира се не е приятно, никой не иска това, но сезонът е дълъг и времето ще ни покаже всичко.

Винаги с Нюкасъл – в добро и лошо.

Дидо Калинков.

HWTL

Leave a Reply