След Хъдърсфийлд-Нюкасъл 0:1

 

Отборът на Нюкасъл постигна много ценна победа при гостуването си на Хъдърсфийлд в мач от 17 кръг на английската висша лига. Свраките спечелиха с 1-0 с гол на Саломон Рондон в 55 минута. Това бе гол номер 4 за венецуелеца в Premier league, и пети гол за него във всички турнири.

Мачът не предложи особено зрелище на 24000 по трибуните. След скучна първа част, в която двата отбора поделиха надмощие през второто полувреме темпото малко се вдигна. След хубавата атака и гола, който Нюкасъл отбеляза след това отборът заигра още по-спокойно и уверено. Опасните атаки на Хъдърсфийлд бяха рядкост. Единствено към края на срещата домакините отново натиснаха, но Нюкасъл удържа победата.
Имаше и две ситуации които можеха да решат двубоя в полза на свраките доста по-рано, но грешно отменен гол на Перез и пропуск на Ричи остави тръпката до самия край!
С тези 3 точки Нюкасъл събира актив от 16 точки и се изкача на 14 място в класирането. Разбира се след двубоя Рафаел Бенитез беше много доволен от победата и я оцени като много важна. Бенитез похвали всички, отдаде дължимото на колектива. Рафа не пропусна отново да се изкаже много ласкаво за Рондон, като допълни, че нападателят е взет точно, за да бележи голове.

Следващият мач на свраките е в събота, 22 декември срещу последния Фулъм.

Дидо Калинков.

HWTL

Leave a Reply