Стив Макларън е назначен за старши треньор

 

 

sm

От nufc.co.uk

Стив Макларън е назначен за старши треньор

„Нюкасъл Юнайтед сме щастливи да обявим назначаването на Стив Макларън за нов старши треньор на клуба.

Макларън се присъединява към Юнайтед с договор за срок от три години, който може да бъде удължен до осем.

Изпълнителният директор Лий Чарнли каза: “От първата ми среща със Стив разбрах, че това е идеалният избор за Нюкасъл Юнайтед.

“Радвам се, че си осигурихме услугите на един от най-добрите треньори в английския футбол.

“Той е с 20-годишен опит в професията, включително и в националния отбор и на най-високо ниво в евротурнирите. Някои от най-забележителните му постижения включват спечелването на Ередивизие с Твенте и завоюването на  Купата на Лигата през 2004 г. и достигане до финала на УЕФА Cup през 2006 с Мидълзбро.

“Той е с доказана репутация като  иновативен и далновиден мениджър, с добра работа в развитието и усъвършенстването на играчи, което бе ключовия елемент който търсихме в кандидатурата за тази роля.

“Стив е много ентусиазиран относно работата, клуба и града, нещо което той ми заяви много ясно от самото начало.

“Позицията е трудна и е придружена със значителен натиск. Аз съм убеден, че Стив разбира не само размера на очакванията които идват с тази работа, но и че той притежава необходимата сила на характера и професионализъм подобаващи на клуб от нашия калибър и статут.

“Основната цел поставена на Стив е да осигури завършване на сезона в челната осмица на Висшата лига и също така е силно стимулиран да се опита да спечели купа.

“Ние сме наясно със силното желание на феновете да спечелим трофей, амбиция, която клубът споделя, което Майк Ашли декларира ясно в коментарите си в последния ден от сезона. Стив е развълнуван от идеята и има пълната ни подкрепа в опитите си за постигане на тази цел.

“Нашият незабавен акцент ще бъде поставен върху работата със Стив за оценка и подобряване на отбора, както и назначаване на помощен екип.”

Говорейки за назначаването си, Макларън каза:. “Имам привилегията да бъда назначен за мениджър на Newcastle United. Това е голям клуб с прекрасно наследство.

“Сейнт Джеймсис Парк” е като катедрала в събота следобед, символ на града и съм развълнуван, че ми се даде тази възможност.

“Знам колко важен е Нюкасъл Юнайтед за града и региона.

“Привържениците са едни от най-лоялните, страстни и отдадени в света. Въпреки всичко, те поддържат своята вяра. Длъжни сме заради тях, да направим всичко възможно, за да ги възнаградим с успех.

“Има много работа за вършене, но клубът даде да се разбере, че иска успехи и аз нямаше да съм тук, ако не вярвах, че те са били сериозни.

“Този клуб е чакал прекалено дълго, за да спечели трофей. Това е една от главните ми цели тук.

“Вече съм печелил трофеи като мениджър, и клуб от ранга на Нюкасъл Юнайтед трябва да печели купи и да завършва в осмицата на Висшата лига.

“Решен съм да дам на привържениците на Нюкасъл Юнайтед отбор скойто те да могат да се гордеят. Усилената работа започва веднага.”

 

Leave a Reply