Newcastle United Fan Club Bulgaria - Official site of NUFC Bulgarian Fan Club

Идеалната единадесеторка според феновете!

Здравейте, свраки!

След успешно изпълнената мисия за бързо завръщане в елита, идва ред на едно трепетно лято, в което предстои да разберем ще развърже ли най-накрая  Майк Ашли кесията, ще счупим ли дългогодишния си трансферен рекорд (Майкъл Оуен – 16 млн. паунда) , както и не на последно място, кои от играчите извели ни до скорострелната директна промоция ще запазят мястото си в отбора и следващия сезон.
По този повод решихме да организираме импровизирана анкета сред членовете на фенклуба и по-долу ще представим любопитните резултати от нея , последвани от кратък анализ какво има нужда да се подобри и какво не (поне според  мнението  на българските фенове).
Общо анкетирани бяха 24 човека. Те се спряха на група от 23-ма играчи, които получиха между 1 и 24 гласа.
Ето и пълните резултати от анкетата :

Вратари:

Карл Дарлоу – 22 гласа 92%  ;  Роб Елиът – 2 гласа 8%

Защитници:

Джамал Ласелс – 22/92% ; Киърън Кларк – 21/88% ; Пол Дъмет 17/71% ; ДеАндре Йедлин 14/58%
Върнън Анита – 10/42% ; Шансел Мбемба – 6/25% ; Масадио Айдара – 3/13% ; Ашраф Лазаар- 1/4%

 

Полузащитници:

Мат Ричи- 24/100% ; Джонджо Шелви – 23/96% ; Айзък Хейдън – 20/83% ; Кристиан Атсу – 11/46%

Йоан Гуфран – 8/33% ; Мохамед  Диаме – 6/25% ; Джак Колбак – 2/8% ; Харис Вукчич – 1/4%

Роландо Ааронс – 1/4%

 

Нападатели:

Дуайт Гейл – 23/96% ; Айозе Перез – 18/75% ; Александър Митрович -4/17% ; Дарил Мърфи – 1/4%

Ето и подредбата на идеалните 11 по брой гласове, влизащи в система 4-4-2

1.Мат Ричи – 100%

2.Джонджо Шелви – 96%

3.Дуайт Гейл -96%

4.Джамал Ласелс – 92%

5.Карл Дарлоу – 92%

6.Киърън Кларк – 88%

  1. Айзък Хейдън – 83%

8.Айозе Перез – 75%

9.Пол Дъмет – 71%

10.ДеАндре Йедлин -58%

11.Кристиан Атсу – 46%

Нека сега направим един кратък обзор на това какво ни говорят резултатите от анкетата :

На първо място отбелязваме,че единственият играч получил пълните 24 гласа на анкетираните е Мат Ричи. Безспорно той бе най-постоянен в изявите си през целия сезон и неговата страст в играта зарази не малко от феновете и макар за първи сезон при нас се превърна в любимец на публиката.

Втори и трети в своеfбразната класация остават Джонджо Шелви и Дуайт Гейл като и двамата получиха по 23 от възможните 24 гласа. Техният сезон донякъде си приличаше, тъй като и двамата пропуснаха част от кампанията (единият заради наказание, а другият заради контузия). Все пак с гениалните си пасове Джонджо напълно заслужи подкрепата на феновете, а 23-те гола на Гейл не се нуждаят от допълнителни коментари.

Следва двойката централни бранители Джамал Ласелс и Киърън Кларк, които събраха съответно 21 и 22 гласа. Те направиха един изключително стабилен сезон и ни накараха за пръв път от доста време насам да мислим, че в зоната на централния защитник нямаме крещяща нужда от нови попълнения. Към тях добавяме и Шансел Мбемба, който въпреки само 12-те мача, които изигра събра цели 6 гласа и даде сериозна заявка за титулярно място през следващия сезон.

Постовете на двамата крайни бранителя, както се и очакваше, породиха първите различия в мненията на феновете. Отляво Дъмет събра  17 гласа, но това до известна степен се дължи на факта, че за позrцията му нямаше почти никаква алтернатива. Единствената такава бе Ашраф Лазаар, който записа само 4 мача и явно не успял да впечатли Бенитез на тренировъчния терен, което го прави един от основните фаворити за напускане през лятото, особено предвид заплатата му от 35 хиляди лири седмично.

От дясно, сезона си поделиха ДеАндре Йедлин (14) и Върнън Анита (10), всеки с по 27 мача , като и двамата имаха своите приливи и отливи. ДеАндре показа много добър афинитет към атаката и по този показател показа, че е добър заместник на заминалият след изпадането Дарил Янмаат, но също като него на моменти бе изключително лабилен в отбрана и допусна не малко лековати грешки. Анита от своя страна се отличи  с изключителната си работоспособност и енергия която показа през всички мачове в които му бе гласувано доверие. Тук интересно е да отбележим, че макар да записа само 1 участие през сезона поради контузия Масадио Айдара получи цели 3 гласа от феновете. Остава да разберем дали и Рафа вижда същото, което Димитър, Георги и Явор виждат в него J.

По десния фланг вече споменdхме за безапелационния резултат на Мат Ричи. Но коренно противоположна е ситуация в другата невралгична зона – левия фланг. Там цял сезон  се редуваха Гуфран(8) и Атсу (11), като и двамата показаха качества , но от друга страна и двамата не успяха да впечатля т както Рафа така и родния фен и това доведе до подялба на гласовете за този пост. В крайна сметка с лека преднина се оказа Атсу, за който предстои днес да разберем дали Бенитез ще реши да активира клаузата за откупуването му от Челси на стойност 6,5 млн. паунда.

В средата на терена Джонджо и Хейдън спечелиха мнозиkството от гласове, като може би ако не бе пропуснал толкова мачове поради контузия, Хейдън щеше да се нареди до първите трима по брой спечелени гласове.

В атаката мястото на Гейл е неоспоримо, но интересно е, че до него феновете наредиха Айозе (18 гласа) и по този начин очакваната битка за гласове между него и сръбския любимец Александър Митрович , не се състоя. Митрогол събра скромните  4 гласа като това най-вероятно се дължи на факта, че въпреки многобройните шансове които получи, той бе повече МИТРО отколкото ГОЛ …

И на последно място оставихме вратарския пост където след един чудесен сезон Карл Дарлоу се утвърди като титуляр и той както и Елиът, а дори и Селс, и даденият под наем за сезона Тим Крул, ни показаха, че единствения пост на който винаги сме на високо ниво е вратарският. Все пак надяваме се, че останалите 10 ще направят всичко възможност следващия сезон да не е стрелбище пред нашата врата , а по-скоро ще сме в борба за поредната суха мрежа…

В заключение бихме казали, че феновете избраха 7 играчи, които получиха повече от ¾ от подкрепата : Ричи, Джонджо, Гейл, Ласелс, Клар, Дарлоу и Хейдън.  При останалите 4 поста имаше известни колебания, които ни навеждат на мисълта, че за следващия сезон имаме нужда от поне 4 класни нови попълнения и нашите предположения са, че те трябва да бъдат на позициите : десен бек, десен халф , ляв бек и нападател.

Leave a Reply